Approach Design covers convention centre in Hangzhou with a sports park

Hangzhou Cloud Town Exhibition Center by Approach Design has a green roof with a running track

Chinese architects Approach Design has added a new hall to the Hangzhou Cloud Town Exhibition Centre in China and concealed it under a green roof featuring a running track and sports courts. After originally designing a large latticed structure for the first stage of the convention centre in 2015, demands for more space led to the architects

The post Approach Design covers convention centre in Hangzhou with a sports park appeared first on Dezeen.

Read more

Newly built townhouses in Melbourne channel art-deco era architecture

Interiors of Pine Ave townhouses by Cera Stribley Architects and The Stella Collective

Cera Stribley Architects teamed with interior design studio The Stella Collective on a series of eight, three-storey townhouses in a Melbourne suburb that reflect the area’s art-deco architecture. Called Pine Ave, the townhouses are located in the Melbourne suburb of Elwood and are the latest project by longstanding Melbourne developers, Angle and BuxtonGroup. The area is known

The post Newly built townhouses in Melbourne channel art-deco era architecture appeared first on Dezeen.

Read more

Laura Álvarez Architecture transforms stone ruin into zero-energy Villa Slow

Villa Slow by Laura Alvarez

This holiday home in Spain by Laura Álvarez Architecture is built from the walls of a stone ruin and generates more energy that it consumes. Named Villa Slow, the dwelling replaces a former ruin found in rolling hills in the natural park of Valles Pasiegos. It is designed to have minimal impact on its environment, and

The post Laura Álvarez Architecture transforms stone ruin into zero-energy Villa Slow appeared first on Dezeen.

Read more

Takashi Yamaguchi & Associates designs house in Japan based on a Möbius loop

Topological Folding House by Takashi Yamaguchi & associates

Takashi Yamaguchi & Associates has completed Topological Folding House, a home formed of a continuous white strip that wraps around to form floors, ceilings and balconies. The house, located in Japan’s Hyogo Prefecture, is designed to look like a Möbius loop – a surface with only one side. “The interior is space made by bending the continuous floor surface from

The post Takashi Yamaguchi & Associates designs house in Japan based on a Möbius loop appeared first on Dezeen.

Read more

Scullion Architects builds Blackrock House in meadow on the Irish seaside

Scullion Architects has built an L-shaped brick house with sloping roofs on the outskirts of a seaside village near Dundalk, Ireland. Embedded in a meadow, Blackrock House is home to a retired couple who wanted a low-energy home with plenty of natural sunlight through the day. Scullion Architects designed the house as a series of volumetric forms that refer to

The post Scullion Architects builds Blackrock House in meadow on the Irish seaside appeared first on Dezeen.

Read more

Lendager Group uses recycled materials to build 20 townhouses in Copenhagen

Lendager Group design Upcycle Studios in Denmark built from recycled materials

Recycled concrete, repurposed double-glazing and discarded flooring boards were all used in the construction of Upcycle Studios, a Copenhagen housing development designed by Lendager Group. Danish architecture studio Lendager Group built the series of 20 new townhouses in the Ørestad district of Denmark’s capital city. All of the wood was sourced from Danish manufacture Dinesen, which would

The post Lendager Group uses recycled materials to build 20 townhouses in Copenhagen appeared first on Dezeen.

Read more

J Mayer H builds concrete-framed Pipia Panorama house on a cliff in Tbilisi

Pipia Panorama in Tbilisi by J Mayer H, photography by Denis Esakov

German architecture studio J Mayer H has built a house on a cliff next door to the glass-domed Presidential Palace in Tbilsi. Called Pipia Panorama, the private residence is located in one of the most visible places in the capital of the country of Georgia. Its cliff-top location affords it sweeping views over the city. In

The post J Mayer H builds concrete-framed Pipia Panorama house on a cliff in Tbilisi appeared first on Dezeen.

Read more

Concrete walls tinted to match “warm tones of sunset” form Casa Moulat in Mexico

Casa Moulat residence in Hidalgo Mexico by Centro de Colaboracion Arquitectonica

Earthen concrete walls, planted patios and pools feature in this house in Mexican state Hidalgo, which was designed by Mexican City firm Centro de Colaboración Arquitectónica. Centro de Colaboración Arquitectónica (CCA) completed the 608-square-metre Casa Moulat as a gabled volume flanked by two wings. The residence is predominantly built from concrete that has been tinted using earthen

The post Concrete walls tinted to match “warm tones of sunset” form Casa Moulat in Mexico appeared first on Dezeen.

Read more

Google Doodle celebrates Bauhaus school’s 100th anniversary

Bauhaus Google Doodle

Today’s Google Doodle celebrates the centenary of Germany’s late design school the Bauhaus. Google launched the doodle for the Bauhaus School to mark its founding in Weimar, Germany under Walter Gropius in April 1919. It was launched today, 12 April, but the exact date of its establishment remains unknown. Dezeen is also celebrating the occasion today with the

The post Google Doodle celebrates Bauhaus school’s 100th anniversary appeared first on Dezeen.

Read more

Safdie Architects completes world’s tallest indoor waterfall at Jewel Changi Airport

Jewel Changi Airport building by Safdie Architects

An indoor forest sits under a large glazed dome with a rainwater waterfall running through the middle at Singapore’s Jewel Changi Airport by Safdie Architects. Safdie Architects led a consortium of architects and designers to build the five-storey plant-filled greenhouse filled with shops and public spaces, which opens to the public next week. The glass

The post Safdie Architects completes world’s tallest indoor waterfall at Jewel Changi Airport appeared first on Dezeen.

Read more